Dry Needling

 

Wat is dry needling?

 

Bij dry needling brengt de therapeut een 'droge' (dry) naald in de spier, er wordt dus geen vloeistof in de spier gespoten. Door het inbrengen van de naald in een triggerpoint van de pijnlijke spier en deze op die manier aan te prikken, ontspant de spier direct en verlicht zo de klachten.

Een triggerpoint is een 'knoop' in de spier die op de plek zelf pijn kan geven, maar ook pijn op afstand, dus kan uitstralen van bijvoorbeeld je schouder naar je arm. De therapeut gaat op zoek naar deze knopen omdat ze de oorzaak kunnen zijn van je klachten.

Voor wie is dry needling?

 

Dry needling kunnen we goed toepassen bij mensen met uitstralende pijnklachten die zich over het hele lichaam kunnen presenteren. Denk hierbij aan nek-schouderklachten, frozen shoulder, RSI, slijmbeursontsteking in de heup etc.

 

Hoe voelt dry needling?

 

Tijdens het inbrengen van de naald voel je eigenlijk niks of hooguit een 'prikje' van de naald. Wanneer de naald in de betreffende triggerpoint van de spier komt, spant de spier aan. Dit voel je als een krampend of zwaar gevoel waarna de spier ontspant en de kramp verdwenen is.