Dry Needling:
Wat is het en hoe werkt het?

Dry Needling wordt ingezet om spiergerelateerde pijn te behandelen. Deze methode is vooral effectief bij problemen veroorzaakt door gespannen spieren.

Het voordeel van Dry Needling is een (vaak) snelle en effectieve manier om de spieren weer ontspannen te krijgen. Met massage is dit ook mogelijk, maar dit duurt langer.

Hoe vind je een triggerpoint?

De spanning in die spieren kun je vaak vinden doordat er specifieke punten in de spier harder zijn dan de rest van de spier. Daarnaast zorgt het ervoor, wanneer je druk op die plek zet, dat de pijn gaat uitstralen.

 

thebodylab_dryneedling-2

 

Dry Needling als Behandeling

Dry Needling is een techniek die wordt gebruikt om triggerpoints te behandelen. Het is echter geen standalone therapie, maar een onderdeel van een grotere behandelaanpak. Het doel is om de knoop te ontspannen en de pijn te verminderen, maar het is essentieel om te begrijpen dat zonder het aanpakken van de onderliggende oorzaak, de symptomen wellicht terugkeren.

Gecombineerde Behandelstrategie

Een effectieve behandeling van triggerpoints vereist meer dan alleen Dry Needling. Het is belangrijk om een holistische aanpak te hanteren, waarbij niet alleen naar de fysieke symptomen wordt gekeken, maar ook naar de mogelijke onderliggende oorzaken zoals een verkeerde werkhouding, stress of emotionele factoren. Door zowel het lichamelijke als het emotionele aspect aan te pakken, kan een duurzaam herstel worden bereikt.

Het proces:

 1. Vinden van het Triggerpoint:
  De fysiotherapeut voelt de spier af om het meest gespannen deel of het deel dat pijn veroorzaakt, te vinden.
   
 2. Naald Inbrengen:
  Na desinfectie wordt een zeer dunne naald (vaak slechts 0,16 tot 0,30 mm dik) in het gespannen spierdeel ingebracht.
   
 3. Spierreactie:
  Wanneer het puntje van de naald het gespannen spierdeel raakt, ontstaat er een reflex. Deze reflex zorgt ervoor dat de spier eerst aanspant en daarna volledig ontspant. Belangrijk om te weten is dat er geen medicijnen of vloeistoffen worden ingespoten, vandaar de term 'Dry' (droge) Needling.
   
 4. Nazorg:
  Na de behandeling kan het behandelde gebied gevoelig zijn, vergelijkbaar met het gevoel van een stoot tegen een tafelrand. Dit gevoel verdwijnt meestal binnen een dag.
   

 

Meer weten over de mogelijkheden

 

 

Hoofdpijnklachten

Veel mensen hebben regelmatig last van hoofdpijn. In veel gevallen is dit flink te verminderen of zelfs op te lossen.

Herstel na sportblessure

Bij een sportblessure is het verstandig om zo snel mogelijk een fysiotherapeut te raadplegen.

Lymphatouch

De Lymphatouch is een apparaat welke wij inzetten voor negatieve druktherapie, ook bekend als vacuümtherapie. 

Holistische Visie

Pijn komt altijd ergens vandaan. Wij kijken niet alleen naar de pijnlijke plek maar naar het lichaam als geheel.

Littekentherapie

Een litteken zorgt vaak voor (pijn)klachten. Hier is vaak meer aan te doen dan je denkt.

Dry Needling

Dry Needling is een techniek waarmee gespannen spieren en spierknopen aangepakt kunnen worden.

Fysiotherapie

Naast vastzittende spieren kun je ook bij de fysio terecht voor littekenbehandeling, hoofdpijnklachten en mobiliteitsproblemen.

Pilates

Focus op core-stabiliteit, flexibiliteit en de algehele lichaamskracht.

Boksen

Combineer cardio en krachttraining in een dynamische en leuke setting.

Groepslessen

Bij The Body Lab bieden we een diversiteit aan groepslessen, wij hebben een les die aansluit bij jouw niveau en interesse.

Bedrijfsfitness

The Body Lab is officieel aangesloten bij Bedrijfsfitness Nederland (BFNL).

Bootcamp

Een uitdagende workout voor kracht en uithoudingsvermogen.

Personal Training

Versterk en herstel met onze personal trainer.

Duo Training

Op maat gemaakte training voor kleine groepjes: samen sterker, samen fitter.

"The body lab is voor iedereen"

Sporten bij the body lab is nooit een straf. Het is altijd gezellig en je word op je eigen niveau aangespoord om net nog even een stapje verder te gaan. Als ik terug kom van de bootcamp lessen heb ik altijd het gevoel dat ik wat gedaan heb en ik ben me steeds fitter gaan voelen. The body lab is voor iedereen. Je kan bootcampen maar je kan ook pilates lessen volgen in een klein groepje, personal training, voedingsadvies krijgen, fysio kortom je word super goed geholpen door Johan en Dyanne

- Julia Cnossen

"Op een gezonde manier het uiterste uit jezelf halen"

Bewust gekozen voor personal training. Prima begeleiding door zowel Johan en Dyanne. Geen drukte en overmatig pushen maar op een gezonde manier het uiterste uit jezelf halen. Een echte aanbeveling.- Henry Krijgsman

"Al snel ging ik met plezier 1 keer per week sporten"

Met volle tegenzin ben ik een paar maanden geleden begonnen bij The Body Lab. Al snel ging ik met plezier 1 keer per week sporten. Inmiddels is dat uitgegroeid naar 2 keer per week met heel veel plezier sporten! Persoonlijke en deskundige begeleiding gemixt met gezelligheid en humor, de perfecte combinatie!

- Marjolein Vielvoije

"Gewoon eerlijk, professioneel en bijzonder stimulerende begeleiding."

Training en begeleiding met échte aandacht voor de sporter en zijn/haar doelen en behoeften. Geen massa, geen tijdsdruk, geen praatjes die snel verwateren of irritante vaste contracten.
Zelf na langdurige coronaklachten (vermoeidheid) onder strakke begeleiding weer fitter dan ooit tevoren. Zo ontzettend gelukkig mee en nu blijven we er fanatiek doorgaan!

- Robert-Jan Zoll

"Als je gewoon goed geholpen wilt worden moet je gewoon hier wezen"

Fijne ervaring hier. Goed advies met goeie oefeningen. Na een auto ongeluk hierheen gegaan. S-gewricht binnen no time weer goed werkend. Als je gewoon goed geholpen wilt worden moet je gewoon hier wezen.

- Quincy Era

"Speciaal aangepaste trainingen of gezellig in een groep"

The body lab is de plek voor iedereen, voor de fanatieke sporters maar ook voor de beginners. Speciaal aangepaste trainingen of gezellig in een groep. Bootcamp, personal training, fysio, voedingsadvies, small group training of Pilates alles is hier te vinden! Een proefles bij The Body Lab is zeker geen verkeerde keuze!

- Sander

    

The Body Lab

Dorpsstraat 141a
2761 AL
Zevenhuizen

0683777458
WhatsApp
info@thebodylab.nl

 

 

© 2024 The Body lab | Realisatie: Graficin & De Goudse Wolf

© 2024 The Body lab
Realisatie: Graficin & De Goudse Wolf