Littekens

Littekens komen voor in allerlei vormen en maten, en hoewel elk litteken uniek is, doorlopen ze dezelfde herstelfases. Het ene litteken blijft hangen in bepaalde herstelfases en een ander litteken herstelt vanzelf.

Het is belangrijk om littekens die klachten veroorzaken te behandelen

Niet alleen om ongemak te verminderen, maar ook om te voorkomen dat verkleefde littekens zorgen voor klachten en spanningsverschillen in de omliggende weefsels en gewrichten. Bijvoorbeeld, een litteken van een keizersnede kan rug- of heupklachten veroorzaken.

Littekenklachten en behandelingen

Bij verschillende klachten horen verschillende type behandelingen. Hieronder bespreken we de meest voorkomende;

Roodheid

Roodheid geeft de genezingsfase aan. Roodheid is een belangrijke indicator voor de duur en intensiteit van de therapie. Behandelingen zoals crèmes, littekenmassage, vacuümmassage, taping en needling kunnen roodheid verminderen.

Pigmentatie

Bij sommige littekens komt hyperpigmentatie (donkerdere verkleuring dan de eigen huid) of hypopigmentatie (lichtere verkleuring dan de eigen huid) voor. De kleurverschillen zijn door de fysiotherapeut nauwelijks te behandelen, hiervoor wordt een laserbehandeling geadviseerd.

Textuur

Verschillen in huidtextuur wijzen op schade in diepe huidlagen. Littekenweefsel is namelijk anders van textuur dan de oorspronkelijke huid. Verschillen in huidtextuur kunnen met needlingtechnieken behandeld worden.

Contractuur

Een contractuur is een zeer verhoogde spanning in het litteken, een soort kabel die ervoor zorgt dat bewegen nauwelijks mogelijk is. Een contractuur ontstaat vaak in de laatste fase van wondheling en komt door een verhoogde spanning op de wond. Het is dus belangrijk om dit tijdens het helingsproces al te voorkomen.
Mocht er toch een contractuur zijn ontstaan kan dit (deels) verminderd worden door littekenmassage, vacuümmassage, taping en needling.


Wat doet de fysiotherapeut?

Bij het behandelen van littekenweefsel gebruiken we verschillende interventies afhankelijk van de staat en leeftijd van het litteken.

 

Littekentaping

Door elastische tape volgens speciale technieken aan te brengen, vermindert de rek op een litteken. Dit heeft als voordeel dat het litteken mooier en sneller geneest. Deze behandelmethode wordt vaak toegepast in combinatie met druk- en massagetherapie.

 

De positieve effecten van littekentaping zijn:

 • Verminderde littekenbreedte
 • Kortere behandeltijd
 • Verminderde littekendikte
 • Verminderde jeuk
 • Verbeterde kleur

 

700x700

 

 

   

  Hervind comfort: fysiotherapie voor littekenherstel


  Ervaar je ongemak door littekens? Onze fysiotherapeut biedt geavanceerde behandelingen om pijn, jeuk, stugheid en andere littekenklachten te verlichten. Met technieken als massage, vacuümtherapie, taping en needling verbeteren we de huidfunctie en het uiterlijk. Maak vandaag nog een afspraak en zet de stap naar herstel en comfort.

  email address:
  Homepage:
  URL:
  Comment:

  *:
  *:
  *:
  :
  Neem bij voorkeur contact met mij op via:  Dry Needling

  Dry Needling is een techniek waarmee gespannen spieren en spierknopen aangepakt kunnen worden.

  Herstel na sportblessure

  Bij een sportblessure is het verstandig om zo snel mogelijk een fysiotherapeut te raadplegen.

  Holistische Visie

  Pijn komt altijd ergens vandaan. Wij kijken niet alleen naar de pijnlijke plek maar naar het lichaam als geheel.

  Fysiotherapie

  Naast vastzittende spieren kun je ook bij de fysio terecht voor littekenbehandeling, hoofdpijnklachten en mobiliteitsproblemen.

  Hoofdpijnklachten

  Veel mensen hebben regelmatig last van hoofdpijn. In veel gevallen is dit flink te verminderen of zelfs op te lossen.

  Lymphatouch

  De Lymphatouch is een apparaat welke wij inzetten voor negatieve druktherapie, ook bekend als vacuümtherapie. 

  Littekentherapie

  Een litteken zorgt vaak voor (pijn)klachten. Hier is vaak meer aan te doen dan je denkt.

  Pilates

  Focus op core-stabiliteit, flexibiliteit en de algehele lichaamskracht.

  Personal Training

  Versterk en herstel met onze personal trainer.

  Boksen

  Combineer cardio en krachttraining in een dynamische en leuke setting.

  Bedrijfsfitness

  The Body Lab is officieel aangesloten bij Bedrijfsfitness Nederland (BFNL).

  Duo Training

  Op maat gemaakte training voor kleine groepjes: samen sterker, samen fitter.

  Bootcamp

  Een uitdagende workout voor kracht en uithoudingsvermogen.

  Groepslessen

  Bij The Body Lab bieden we een diversiteit aan groepslessen, wij hebben een les die aansluit bij jouw niveau en interesse.

  "Als je gewoon goed geholpen wilt worden moet je gewoon hier wezen"

  Fijne ervaring hier. Goed advies met goeie oefeningen. Na een auto ongeluk hierheen gegaan. S-gewricht binnen no time weer goed werkend. Als je gewoon goed geholpen wilt worden moet je gewoon hier wezen.

  - Quincy Era

  "Johan en Dyanne zijn professioneel, open, motiverend, positief en nuchter."

  Wat fijn is aan The Body Lab, is dat zij zowel sport als voedingsadvies aanbieden. Een ideale combinatie, want afvallen en sterker worden gaat via beide aspecten. Naast de personal training worden er ook andere vormen van sport aangeboden, waardoor er altijd wel iets is dat past.

  - Maaike

  "Al snel ging ik met plezier 1 keer per week sporten"

  Met volle tegenzin ben ik een paar maanden geleden begonnen bij The Body Lab. Al snel ging ik met plezier 1 keer per week sporten. Inmiddels is dat uitgegroeid naar 2 keer per week met heel veel plezier sporten! Persoonlijke en deskundige begeleiding gemixt met gezelligheid en humor, de perfecte combinatie!

  - Marjolein Vielvoije

  "Ruimte voor een gesprekje en een grapje"

  Ik ga vaak naar de bootcamp die op maandag- en donderdagavond worden gehouden. De oefeningen worden goed uitgelegd, zijn niet te makkelijk😉 en er is ruimte voor een gesprekje en een grapje. Zeker aan te raden voor mensen die voor geen kleintje vervaard zijn.

  - Zecharja Theunisse

  "The body lab is voor iedereen"

  Sporten bij the body lab is nooit een straf. Het is altijd gezellig en je word op je eigen niveau aangespoord om net nog even een stapje verder te gaan. Als ik terug kom van de bootcamp lessen heb ik altijd het gevoel dat ik wat gedaan heb en ik ben me steeds fitter gaan voelen. The body lab is voor iedereen. Je kan bootcampen maar je kan ook pilates lessen volgen in een klein groepje, personal training, voedingsadvies krijgen, fysio kortom je word super goed geholpen door Johan en Dyanne

  - Julia Cnossen

  "The Body Lab is echt een aanrader!"

  Maakt niet uit welke training je volgt, de bootcamps, PT's en pilates lessen zijn iedere keer weer leuk en uitdagend!
  Ik train nu bijna een jaar samen met Johan en Dyanne en voel me sindsdien een stuk fitter, heb leuke mensen leren kennen en ben zelfs wat kilo's lichter.

  - B Benning

      

  The Body Lab

  Dorpsstraat 141a
  2761 AL
  Zevenhuizen

  0683777458
  WhatsApp
  info@thebodylab.nl

   

   

  © 2024 The Body lab | Realisatie: Graficin & De Goudse Wolf

  © 2024 The Body lab
  Realisatie: Graficin & De Goudse Wolf