PERSOONLIJKE EN DESKUNDIGE BEGELEIDING

Met volle tegenzin ben ik een paar maanden geleden begonnen bij The Body Lab. Al snel ging ik met plezier 1 keer per week sporten. Inmiddels is dat uitgegroeid naar 2 keer per week met heel veel plezier sporten! Persoonlijke en deskundige begeleiding gemixt met gezelligheid en humor, de perfecte combinatie! 

- Marjolein

DE PLEK VOOR IEDEREEN

The Body Lab is de plek voor iedereen, voor de fanatieke sporters maar ook voor de beginners. Speciaal aangepaste trainingen of gezellig in een groep. Bootcamp, personal training, fysio, voedingsadvies, small group training of Pilates alles is hier te vinden! Een proefles bij The Body Lab is zeker geen verkeerde keuze! 

- Sander

ECHT EEN AANRADER!

Maakt niet uit welke training je volgt, de bootcamps, PT's en pilates lessen zijn iedere keer weer leuk en uitdagend! Ik train nu bijna een jaar samen met Johan en Dyanne en voel me sindsdien een stuk fitter, heb leuke mensen leren kennen en ben zelfs wat kilo's lichter. The Body Lab is echt een aanrader!

- Brigitte

HARD WERKEN EN GEZELLIG TEGELIJKERTIJD

Van zover ik mij kan herinneren was ik altijd "forser" dan andere meiden. Ik was onzeker en geloofde er altijd in dat ik te dik was (wat terugkijkend niet waar was). Omdat ik al vond dat ik te dik was, kon dat taartje er ook nog wel bij. Die ene zak chips extra maakte ook niet meer uit. Toen ging het alleen wel mis. Over de jaren kwamen er geleidelijk steeds meer kilo's en omvang bij. Ook werd ik steeds minder blij met mijn lichaam, waardoor ik ging emotie-eten. De "het maakt toch niets uit" en "het lukt toch niet" kwamen steeds terug en in die momenten zocht ik troost in lekkere dingen. Sporten vond ik leuk en deed ik fanatiek, maar niet genoeg om al dat extra eten te compenseren.

Op goede momenten zocht ik hulp: via de huisarts twee keer naar een psycholoog, een maatschappelijk werker en twee verschillende diëtisten. Bij alle vijf is er vooral ingegaan op de gedachtes en bij de psychologen de achterliggende problematiek. Het ging dan vaak even goed, maar zodra ik in mijn ogen weer iets "verkeerds" had gegeten, kwamen de gedachtes dat het toch niet zou lukken weer terug en begon het weer van voren af aan. Soms dacht ik voordat ik in gesprek met hen ging dat het hopeloos was, ging ik naar het gesprek en daarna gewoon weer naar de supermarkt.

Het voelde hopeloos en dat gaf ik bij de huisarts aan. Zij wilde een diepgaand traject proberen gericht op eetstoornissen. Ik wilde zelf nog één ding proberen: getraind en gemonitord worden bij het sporten en eten, waarbij er niet direct focus ligt op de gehele achterliggende psyche (want hoe dat werkte, wist ik intussen wel).

Ik benaderde The Body Lab op advies van de diëtiste, werd die avond nog gebeld en stond de volgende ochtend klaar voor mijn eerste proefles personal training. Ik vond het zwaar, maar voelde mij daarna zo gemotiveerd om gezond te eten en bewust met mijn voeding bezig te zijn. Wekelijks wegen, evalueren en een uur sporten volgden. Het wekelijks wegen is af en toe pijnlijk, maar het voelt heel goed om vooruitgang te zien: dan wel in afname van vetpercentage of gewicht als in de toename van spiermassa. Er waren natuurlijk mindere dagen, maar over het algemeen was ik gemotiveerd goed te eten. Ook heb ik geleerd van het voedingsadvies dat niet altijd alles gezond hoeft te zijn en genieten van eten zeker moet kunnen, als het maar in balans is. Door de spierpijn na het sporten voelde het heel zonde om daarna weer alles eraan te eten. Ik voelde mij zekerder en merkte dat ik sterker werd. En daarnaast viel ik af, maar dat voelde als bijzaak nadat ik mij gewoon lekkerder in mijn vel voelde zitten.

Wat fijn is aan The Body Lab, is dat zij zowel sport als voedingsadvies aanbieden. Een ideale combinatie, want afvallen en sterker worden gaat via beide aspecten. Naast de personal training worden er ook andere vormen van sport aangeboden, waardoor er altijd wel iets is dat past.

Johan en Dyanne zijn professioneel, open, motiverend, positief en nuchter. Het is hard werken en gezellig tegelijkertijd. Na het sporten of het voedingsadvies steeds met een positief gevoel de deur uit: én spierpijn :-)

- Maaike